Cégeknek ipari méretű geotermikus talajszonda rendszerek

Megoldást kínálunk cégének a sokszorosára emelkedett ipari gázfűtés kiváltására. Vegye igénybe díjmentes személyes igényfelmérésünket-konzultációnkat az érintett helyszínen, amit most biztosítunk cégének.

Tegye függetlenné a megdrágult és bizonytalan mennyiségben elérhető ipari gáztól cégét/telephelyét geotermikus fűtés-hűtéssel és ezzel biztosítani tudja hosszú távú működését és versenyelőnybe helyezi cégét a hagyományos fűtést-hűtést használókkal szemben.

Díjmentes céges igényfelmérés-konzultáció igénye esetén az alábbi elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot:

Cégünk talajszonda parkok teljes kivitelezését végzi melyekkel komplett üzemeket, ipari létesítményeket, irodaházakat lehet teljes mértékben függetleníteni a megdrágult és bizonytalan mennyiségben elérhető gázfűtéstől.  A teljes rendszer kivitelezését végezzük a tervezéstől a kivitelezésen át a teljes járulékos földmunkával és egyéb teendőkkel együtt igény esetén a teljes hőközpontig is.

Amennyiben már rendelkezik számításokkal és konkrét igényekkel természetesen vállaljuk talajszonda rendszer kivitelezését.

Nyilvánvaló előnyök:

A jelenlegi helyzetre való tekintettel több kedvezményes finanszírozási forma vagy pályázati lehetőség elérhető energetikai fejlesztésre-beruházásra cégek részére.

Egy szondapark telepítésének folyamata:

 

Díjmentes Igényfelmérés

Cégünk díjmentesen személyes látogatást követően felméri, milyen volumenű geotermikus talajszonda rendszerre van szüksége és nagyságrendileg milyen költséget jelent cégének ahhoz, hogy a jelenlegi fűtési-hűtési rendszert kiválthassuk vagy új építés esetén mekkora költséget jelent nagyságrendileg a beruházás. Amennyiben részletes energetikai igényekkel, számításokkal  és tervekkel rendelkezik pontos árajánlatot is tudunk adni a projektre az első látogatást követően.

Próbafúrás-Szondateszt

Lefúrunk és lehelyezünk egy szondát, amelynek teljesítményét  egy szondateljesítmény bemérésre használt berendezéssel 48 órán keresztül mérünk, így kapjuk meg  a szonda pontos teljesítményét  az adott területen, amiből a tervezéskor kalkulálunk. Egy szonda jellemzően 5-5,5kw fűtési teljesítmény képes generálni.

Tervezés-bejelentés

 A szükséges teljesítmény és a próbafúrás adataiból megtervezzük a pontos szonda mennyiséget, a szondák és az összekötő aknák helyét és az összekötő gerincvezeték útvonalát a gépházba továbbá  egyeztetünk az illetékes hatóságokkal. Ezt követően bejelentjük a bányakapitányságon a kivitelezés megkezdését.

Szondafúrás-szondalehelyezés

Amennyiben megvan a kész terv a szondák számról és elhelyezkedéséről elkezdjük a szondák fúrását és lehelyezését, amelyet nagy hatékonysággal több saját géppel  végzünk.

Szondák geotermikus osztó-gyüjtő aknába kötése-földmunka

A már megfúrt szondákat 1,5m a föld alatt az előre gyártott geotermikus osztó-gyűjtő aknába kötjük. Az aknák mérete a szondapark méretétől függ,általában több akna szükséges. Ennek földmunkáját is mi végezzük el.

Összekötő gerincvezeték:

A geotermikus osztó-gyüjtő aknákat elektrofittinges sütésű  összekötő gerincvezetéken keresztül visszük be a gépházba a hőszivattyúnak. Az összekötő gerincvezeték átmérője a szondapark méretétől függ.

A rendszer feltöltése nyomáspróbázása

Az elkészült rendszert feltöltjük a hőhordozó közeg folyadékkal majd a teljes rendszert nyomáspróbázzuk mielőtt átadjuk a megrendelőnek, amelyre már csak rá kell kötni a hőszivattyút és gáz függetlenné tettük cége telephelyét. Minden általunk kivitelezett szondaparkra 10 év teljeskörű garanciát vállalunk.

 

Szondapark telepítése képekben